New -10/-100 16-BIT Hermes Protocol 2 Firmware Topic

FIRMWARE TOPICS ONLY--non-firmware topics will be MOVED
Forum rules
Until such time as the New Protocol firmware goes into general release, all discussion will be concentrated here.
N8RWS
Posts: 13
Joined: Sat Feb 24, 2018 9:32 pm
Location: Otsego
Contact:

Re: New -10/-100 16-BIT Hermes Protocol 2 Firmware Topic

Postby N8RWS » Wed Feb 16, 2022 11:03 pm

Also, the TX bandwidth error does not occur if sample rate is 192000

Thanks

Jeff

N8RWS wrote:Good day,

Wondering if anyone found fix for TX bandwidth error in dup mode? The visual in the display looks to be double the bandwidth I am actually running. This occurs only when pure signal is on.

I am running: ANAN 100, V2.8.11~2/V10.8.0, 21k8, Firmware: 2 10.8 pre20



Image

Image
N8RWS
Posts: 13
Joined: Sat Feb 24, 2018 9:32 pm
Location: Otsego
Contact:

Re: New -10/-100 16-BIT Hermes Protocol 2 Firmware Topic

Postby N8RWS » Tue Aug 30, 2022 12:26 pm

Hi Rick, hope all is well, I tried to send a PM but it is stuck in outbox !!

I am running: ANAN 100, Thetis v2.9.0.5 x64 (4/21/22), Firmware: Protocol 2v 10.8.0 pre20

Not a huge deal but hoping its an easy fix: The TX bandwidth visual (with DUP on) in the display looks to be double the bandwidth I am actually running when pure signal is on and I am using over 194000 sample rate.

I would like to know if there is another version of the firmware that solves this issue or if there is any chance a new version is in the works.

Other than this small issue, everything is working very well.

Thanks,

Jeff
N8RWS
User avatar
DH1KLM
Posts: 162
Joined: Fri Dec 29, 2017 10:36 pm
Location: Germany

Re: New -10/-100 16-BIT Hermes Protocol 2 Firmware Topic

Postby DH1KLM » Tue Aug 30, 2022 1:00 pm

I'm pretty sure I've read something about this behavior in the forum before. But I can't find the post.
I suspect that it is a Thetis problem. I would like to almost rule out the firmware.
Since Thetis v2.9.0.5 is not an official version, it may suffer from bugs.

You might try the TAPR release "Thetis-v2.9.0.3" or Richie's latest "Thetis-v2.9.0.6".


PS. This could also be caused by a corrupted database.
73 de Sigi / DH1KLM
N8RWS
Posts: 13
Joined: Sat Feb 24, 2018 9:32 pm
Location: Otsego
Contact:

Re: New -10/-100 16-BIT Hermes Protocol 2 Firmware Topic

Postby N8RWS » Thu Sep 01, 2022 2:47 pm

DH1KLM wrote:I'm pretty sure I've read something about this behavior in the forum before. But I can't find the post.
I suspect that it is a Thetis problem. I would like to almost rule out the firmware.
Since Thetis v2.9.0.5 is not an official version, it may suffer from bugs.

You might try the TAPR release "Thetis-v2.9.0.3" or Richie's latest "Thetis-v2.9.0.6".


PS. This could also be caused by a corrupted database.


Thank you for the feedback. I just reset database and try, still problem. Then I removed all previous version of Thetis and install the TAPR 2.9.0.3 and then Richie's 2.9.0.6. Same problem occur with each
N8RWS
Posts: 13
Joined: Sat Feb 24, 2018 9:32 pm
Location: Otsego
Contact:

Re: New -10/-100 16-BIT Hermes Protocol 2 Firmware Topic

Postby N8RWS » Wed Jan 25, 2023 12:15 am

N8RWS wrote:Also, the TX bandwidth error does not occur if sample rate is 192000

Thanks

Jeff

N8RWS wrote:Good day,

Wondering if anyone found fix for TX bandwidth error in dup mode? The visual in the display looks to be double the bandwidth I am actually running. This occurs only when pure signal is on.

I am running: ANAN 100, V2.8.11~2/V10.8.0, 21k8, Firmware: 2 10.8 pre20



Image

Image


Here are a few points that may help track down this issue. The problem only occurs if RX1 sample rate is over 192000 and PureSignal is fully enabled. If I perform a single cal with two-tone it will lock in, correct and not display double the bandwidth as I am transmitting. As soon as I click the PS button and PureSignal starts sampling it will display double the bandwidth as I am transmitting .

I am still running firmware: 2 10.8 pre20 which is working the best of all releases so far. I am running Thetis v2.9.0.5 but have tried v2.9.0.3 and I reset the database with no change to the problem.

I realize not many are running these old ANAN 100's so this is surely not a priority, it would be sweet if someone could dial in the firmware to address this issue !!

Thank you

Jeff

Return to “Protocol 2 Firmware (all radios)”