PowerSDR Object Reference error

va7qi
Posts: 56
Joined: Mon Apr 10, 2017 4:22 am
Location: Quadra Island, BC
Contact:

PowerSDR Object Reference error

Postby va7qi » Sun Apr 05, 2020 5:15 am

Hello,
I decided to update Power SDR from 3.2.something to the latest 3.4.9.0. It installed OK, but when I start up I get an error:
"Object Reference not set to an instance of an Object at PowerSDR Console EventArgs e" plus a lengthy list of objects.

Windows was updated this evening and restart of Windows 10 and re-install of PowerSDR did not help. I also tried to delete the PowerSDR directory under OpenHPSDR, but I recall seeing another file a long time ago, which I could not locate today. Any suggestions what causes this error and what that other directory holding OpenSDR date may be?

Running Anan-10 and the latest PowerSDR works on another computer. I just want to have a dedicated computer for SDR even though the computer is subject to crashes when operating HF.

73 de va7qi, ....Erik.
User avatar
DH1KLM
Posts: 139
Joined: Fri Dec 29, 2017 10:36 pm
Location: Germany

Re: PowerSDR Object Reference error

Postby DH1KLM » Sun Apr 05, 2020 6:14 am

also deleted the settings folder? (Database, wisdom, etc)

Can you post a Screenshot from the error message?

Maybe this could also help.
viewtopic.php?f=9&t=3302&p=10055&hilit=Object+Reference#p10060
73 de Sigi / DH1KLM
User avatar
W1AEX
Posts: 389
Joined: Sun Apr 09, 2017 6:17 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: PowerSDR Object Reference error

Postby W1AEX » Sun Apr 05, 2020 12:29 pm

Hi Erik,

Is it possible that the screen resolution settings are using something other than the default font size? As I recall the message you are seeing is one of many that shows up when the setting is moved from the default 100% setting. Not sure about Windows 10 but in Windows 7 this setting can be found in: Control Panel > Appearance and Pesonalization > Display.

73, Rob W1AEX

EDIT: I see that Sigi also pointed to this in the post above. Easy enough to check and I think he is right!
"One thing I am certain of is that there is too much certainty in the world."
va7qi
Posts: 56
Joined: Mon Apr 10, 2017 4:22 am
Location: Quadra Island, BC
Contact:

Re: PowerSDR Object Reference error

Postby va7qi » Sun Apr 05, 2020 8:05 pm

Indeed, the resolution was the problem. It was set to 125% - trying to adjust to compensate for ageing eyesight :-)

Thanks for the suggestions, guys!

73 de va7qi, ....Erik.
wx7y
Posts: 8
Joined: Tue Mar 01, 2022 5:01 pm

Re: PowerSDR Object Reference error

Postby wx7y » Wed Aug 03, 2022 11:41 pm

I my be having the same error on versions 3.4.9 and 3.4.8 but 3.4.7 loads fine.
I will check my Display settings
Here is the error I'm getting
Thanks
Bret
WX7Y
PowerSDR version 3.4.9 and 3.4.8 Error.png
PowerSDR version 3.4.9 and 3.4.8 Error.png (45.48 KiB) Viewed 109 times
wx7y
Posts: 8
Joined: Tue Mar 01, 2022 5:01 pm

Re: PowerSDR Object Reference error

Postby wx7y » Wed Aug 03, 2022 11:57 pm

My Display settings was set at 113% and I set it for 100% it finially loaded, wow lots of frustration.

Getting the Computer for the new 7000DLE MK3 when it finially shows up from HRO as reading it won't work yet with version 2 firmware and Thetis.

73's
Bret
WX7Y

Return to “PowerSDR mRX”